Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Partner BioBoost

Renewi is officieel partner in het BioBoost programma. In het project Bioboost werken triple-helix partners uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk samen om de ontwikkeling van een biobased economie in de tuinbouwsector te stimuleren.

BioBoost is een samenwerkingsverband van 9 partners uit Nederland, Engeland en België.
Lead partner is de gemeente Westland (NL). Partners zijn: Katholieke Universiteit van België (Vives-BE), Instituut voor Landbouw, Visserij en Onderzoek (ILVO-BE), Kenniscentrum Plantenstoffen (NL), National Institute of Agricultaral Botany (NIAB -UK), Inagro (BE), Greenpack (NL), Renewi (NL) en Epping Forrest District Councel (UK).

Doel BioBoost

Dit project heeft als doel om een biobased ontwikkeling van de tuinbouw in Europa te stimuleren. In het BioBoost project werken triple-helix partners uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk samen om de ontwikkeling van een biobased economie in de tuinbouw te stimuleren.

BioBoost gaat uit van de noodzaak van een milieuvriendelijk en hernieuwbare glastuinbouw economie door plantaardige hulpbronnen op een meer duurzame, efficiënte en geïntegreerde manier te benutten. Hoewel de tuinbouw veel maatschappelijke voordelen biedt, wordt de noodzaak van een overgang naar een biobased economie tot nu toe grotendeels over het hoofd gezien.

Er is veel potentieel voor een biobased ontwikkeling in de tuinbouw, maar de ontwikkeling, het testen en gebruiken van groene innovaties is relatief beperkt. Dit is veelal het gevolg van suboptimale samenwerking tussen onderzoekers, het MKB, moeizame financiering en het ontbreken van interdisciplinair werken en effectieve ondersteunende strategieën.

Bezoek de website van bioboost --> www.bioboosteurope.com/nl


Dit project wordt gefinancierd door het Interreg 2 Zeeën programma 2014-2020 vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling onder subsidiecontractnummer 2S01-038 en door de provincie West-Vlaanderen (BE) en de provincie Zuid-Holland (NL).

Concrete resultaten

Ontwikkeling papier & omdoos o.b.v. tomatenstengelvezels. Marc van Buijtene (l) & Nathalie Donkers (r)

Ontwikkeling papier & omdoos o.b.v. tomatenstengelvezels. Marc van Buijtene (l) & Nathalie Donkers (r)