Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Shanks koopt 70 nieuwe afvalinzamelvoertuigen

Jaarlijks zamelen de Shanks-bedrijven in Nederland meer dan 5.000.000 ton afval- en reststoffen in bij een grote diversiteit van bedrijven en organisaties. Hiervoor gebruikt Shanks 450 voertuigen van diverse merken en uitvoeringen die jaarlijks vele honderdduizenden transportkilometers maken.

In het afgelopen half jaar heeft de Shanks Commercial Waste Divisie een uitgebreid traject doorlopen om voertuigen te selecteren voor de vernieuwing van het wagenpark. Belangrijke doelstellingen waren verbetering van kwaliteit en veiligheid, verdere verduurzaming van het wagenpark, uniformering van het wagenpark binnen de divisie en hogere kostenefficiëntie.

Het resultaat is een programma waarin dit jaar ruim 70 nieuwe voertuigen in gebruik worden genomen en ook voor de komende jaren grote ambitie bestaat om het wagenpark verder te vernieuwen. De voertuigen worden vrijwel allemaal geleverd door hoofdleveranciers DAF en Volvo en worden afhankelijk van het beoogde gebruik voorzien van een opbouw door Geesink, VDL en Transcom. Alle voertuigen zijn uitgerust met een Euro 6 motor, de schoonste variant die op dit moment beschikbaar is voor grote inzamelvoertuigen. Waar mogelijk worden de DAF-voertuigen uitgerust met de zogenaamde ‘Silent-mode’, waarmee ook de geluidsbelasting aanzienlijk wordt gereduceerd.

Michaël van Hulst, Algemeen Directeur van Shanks Nederland, zegt: “Ik ben erg blij dat we dit programma van vernieuwing en verduurzaming van ons wagenpark nu inzetten. Het laat concreet zien dat we investeren in de toekomst van ons bedrijf en een duurzamere samenleving. Zeker niet onbelangrijk is dat we onze chauffeurs met het modernste en veiligste materieel de weg op sturen. De divisie-brede aanpak benadrukt ook het belang van onderlinge samenwerking. Met deze voertuigen verbeteren we onze eigen CO2-voetafdruk en dragen we bij aan een duurzamere bedrijfsvoering van onze klanten. Wat mij betreft een positief resultaat voor alle belanghebbenden.”

De eerste nieuwe trucks