Overeenkomst getekend voor nieuwe puinbreker

Medio 2018 zal Renewi op de locatie in Wateringen, voorheen Van Vliet Contrans, een nieuwe puinbreker in gebruik nemen. Met de puinbreker krijgt het diverse puinafval een nieuw leven in de vorm van hoogwaardig puingranulaat, een belangrijke grondstof voor de wegenbouw. Zo is het nieuwe tracé van de A4 tussen Delft en Schiedam gerealiseerd met granulaat, dat voor de helft afkomstig is vanuit Renewi.

Algemeen directeur Marc van Buijtene: ‘De huidige puinbreker is inmiddels al zo’n 19 jaar oud en deze begint een beetje ‘op’ te raken. De afgelopen 1,5 jaar hebben we ons met producenten verdiept in de mogelijkheden. Zo is de nieuwe puinbreker straks voorzien van diverse technische hoogstandjes en zorgt er met name voor dat we een schoner eindproduct kunnen leveren. Door middel van water wordt het puin ‘gewassen’ en zodoende is het granulaat van hogere kwaliteit, iets wat onze certificering ten goede komt. Het water zorgt voor een schonere korrel, waardoor deze inzetbaar is voor diverse doeleinden, bijvoorbeeld voor de betonindustrie. Ook zal de nieuwe puinbreker worden voorzien van een non-ferro scheider om o.a. koper en aluminium eruit te vissen’.

In juli 2018 zal de bouw van de nieuwe puinbreker aanvangen. Producent Hazemag gaat de productie voor zijn rekening nemen. Zij kwamen met het beste totaalplaatje op het gebied van recycling & duurzaamheid. Naar verwachting zal de nieuwe puinbreker in september 2018 operationeel zijn. Een mooi vooruitzicht waarin we als bedrijf nog meer inspelen op het creëren van hoogwaardige producten uit afval.