Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nieuw ontwikkelde veiligheidshaak container succes!

De afvalbranche is een branche met een verhoogd risico op ongevallen door de aard van onze activiteiten. We kunnen met z'n allen dan ook niet genoeg aandacht besteden aan de veiligheid van onze medewerkers.

Een incident wat de afgelopen jaren een aantal keer is voorgevallen, is het openslaan van een 'onder druk staande' containerdeur. Bij het openmaken komt er zoveel kracht te staan op de vergrendeling dat de deuren hard openslaan op hoofdhoogte. Hierbij is er zelfs een medewerker in het ziekenhuis beland met een hersenschudding. Na evaluatie van dit voorval is Andre Mahler, hoofd TD bij Van Vliet Contrans, aan de slag gegaan met de constructie van een speciale veiligheidshaak.

De eerste versie van deze veiligheidshaak 'bijt zich vast' in de stang, waardoor de deur niet ver open kan slaan. Deze haak is getest en de eerste reacties waren positief, alleen was de haak nog wat te groot en wilde deze tijdens het rijden wel eens uitklappen. Hierop is een tweede model ontwikkeld met een vergrendeling, waardoor deze niet zomaar uit kon klappen. Alleen bleef de grootte een probleem. Vervolgens is model 3.0 ontwikkeld, een haak die uitklapbaar is en automatisch wegdraait als je deze niet gebruikt. De reacties op de veiligheidshaak zijn lovend en de komende periode zal de werking verder geƫvalueerd worden. Aansluitend wordt een verdere uitrol van de veiligheidshaak binnen onze bedrijven bekeken.

Veiligheid heeft bij Van Vliet Contrans de hoogste prioriteit en we zijn daarom extra trots op het feit dat deze innovatieve veiligheidsoplossing ontwikkeld is door onze eigen mensen.

Hoofd Technische Dienst Andre Mahler

Hoofd Technische Dienst Andre Mahler