Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Medewerkers Renewi volgen cursus ‘Lading zekeren’ bij DON Opleidingen

Medewerkers van Renewi volgen in de periode van februari tot en met november 2018 de 1-daagse cursus ‘Lading zekeren’. In totaal volgen 224 medewerkers deze cursus. De cursus vindt plaats op vijftien zaterdagen. Als bewijs van deelname ontvangt de medewerker na afloop een certificaat. Dankzij de cursus weten de medewerkers van Renewi hoe zij hun lading veilig moeten zekeren en zo veilig kunnen transporteren. Veiligheid heeft binnen Renewi en DON Opleidingen de hoogste prioriteit.

Na deze cursus ‘Lading zekeren’ bij DON Opleidingen zijn de Renewi-medewerkers bekend met een stuk wet- en regelgeving. Ook zijn ze op de hoogte van de verschillende beladingstechnieken en weten ze welke hulpmiddelen ze kunnen gebruiken. Hoewel de cursus Lading zekeren diverse standaardonderdelen bevat, hebben DON Opleidingen en Renewi de handen in één geslagen en de cursus gespecificeerd op het werk in de afvalbranche. Diverse collega’s van Renewi zijn met de verschillende voertuigen en combinaties naar DON Opleidingen geweest om de instructeurs onze systemen te laten zien en de cursus te schrijven naar de wensen van Renewi. De cursus leidt tot minder ongelukken en is vooral gericht op veiligheid. Daarnaast voorkomt de medewerker met de cursus hoge boetes voor het verkeerd vastzetten van de lading.