Geslaagde 'dode hoek' voorlichting op basisschool in Monster

In het kader van de Veiligheidsweek 2017 heeft Van Vliet Contrans | Renewi op donderdag 30 maart een 'dode hoek' voorlichting gegeven op basisschool De Zeester in Monster.

In vier groepen zijn de leerlingen van groep 3, 4 & 5 naar buiten gegaan, waar met een vuilniswagen een 'dode hoek' opstelling was gecreëerd. Elke leerling mocht plaatsnemen in de cabine om zodoende de 'dode hoek' met eigen ogen te aanschouwen. Daarnaast is er informatie gegeven over de vrachtwagen zelf en met name over de gevaren ervan.

Al met al hebben de leerlingen veel opgestoken en heeft het zelf ervaren van de 'dode hoek' in de cabine een hoop indruk gemaakt. Op deze wijze hopen we de veiligheid op de weg weer een beetje vergroot te hebben. Voor zowel basisschool De Zeester als voor Van Vliet Contrans | Renewi een zeer geslaagde actie.

Nathalie Donkers, KAM coördinator bij van Van Vliet Contrans | Renewi, zegt: “In ons werk rijden wij dagelijks met zo’n 100 vrachtwagens door het Westland en de regio Haaglanden. We kunnen dan ook niet genoeg aandacht besteden aan veiligheid, zowel van onze eigen medewerkers maar ook van onze mede weggebruikers. En daarvan zijn de schoolgaande kinderen natuurlijk een hele belangrijke (en tevens kwetsbare) groep. Uiteindelijk willen we aan het einde van de dag allemaal weer veilig huiswaarts. Het zelf ervaren van de ‘dode hoek’ in de vrachtwagen maakt gewoonweg de meeste indruk bij kinderen”