Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

HoutsnippersDe houtafvalstroom bestaat uit houtproducten en resten hiervan. Tot deze resten wordt ook het afval gerekend dat vrijkomt bij de productieprocessen waarbij hout wordt gebruikt. Houtafval wordt ingedeeld in een hoog- en laagwaardige fractie.

De hoogwaardige fractie, hout A, bestaat uit massief, onbehandeld hout. Deze fractie is nadat het vermalen is tot zeer kleine splinters goed te hergebruiken in onder andere de spaanplaatindustrie.

De laagwaardige fractie, hout B, bestaat uit plaatmateriaal of geverfd hout. Deze fractie hout B wordt toegepast bij verbranding en gedeeltelijk ook in de spaanplaatindustrie.

Hout C, het geïmpregneerde of anders verduurzaamd hout, heeft nog geen andere toepassingsmogelijkheden dan toegepast te worden als energiedrager.


Houtsnippers