Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Compost

TUInbouw
compost

STUIFVRIJ
compost

hoveniers
compost

tunnel/groen
compost

teelaarde

Van Vliet Contrans is de grootste verwerker van tuinbouwafval in Nederland. Als het tijd wordt voor de teeltwisseling, ruimen de medewerkers van Van Vliet Contrans in korte tijd honderden kassen leeg. En periodiek worden containers geleegd die zijn gestationeerd bij tuinbouwbedrijven en hoveniers. Het groenafval gaat voor verdere verwerking naar Hoek van Holland. Hier, bijna tegen de Nieuwe Waterweg aan, beschikt Transportbedrijf Van Vliet over een gespecialiseerd hypermodern tunnelcomposteringsbedrijf.

Het groenafval wordt ontvangen in een speciaal daarvoor ingerichte ontvangsthal van 9000m2 waar het gesorteerd en vermengd wordt met structuurmateriaal. Vervolgens gaat het één van de zestien tunnels in waar door middel van beluchting en exacte regulatie van vochtigheid en temperatuur een ideale situatie wordt gecreëerd voor het composteringsproces. Na slechts twee weken ontstaat compost van uitstekende kwaliteit die voldoet aan de strenge eisen van Keurcompost. Doordat er binnen wordt gecomposteerd is er geen enkele geuroverlast. Ook het vocht dat vrijkomt tijdens het composteringsproces wordt opgevangen en opnieuw ingezet.

Van Vliet Contrans produceert de volgende soorten compost:
- Tuinbouwcompost
- Stuivrijcompost
- Hovenierscompost / Tuinaarde
- Tunnel / Groencompost
- Teelaarde

De compost die bij Van Vliet Contrans wordt geproduceerd voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Zo wordt de compost geproduceerd zoals beschreven staat in de BRL Keurcompost en zijn wij ook als zodanig gecertificeerd. Zie www.keurcompost.nl