Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Plastic / Folies

Veel particulieren en bedrijven hebben tegenwoordig afval afkomstig van kunststof. In de meeste gevallen gaat het hier om plasticfolie dat vaak wordt gebruikt om producten te verpakken. Denk maar eens aan een groothandel. Bijna alles dat bij de groothandel in de stellingen staat wordt in plasticfolie gewikkeld. Ook de LDPE plastic tasjes zie je vaak.

Plastic/folie kan zeer eenvoudig gescheiden worden ingezameld. Weliswaar weegt plastic/folie niet veel, maar als je bekijkt om hoeveel volume het gaat is het vaak een aanzienlijk deel van de hoeveelheid bedrijfsafval in de container. Door het plasticfolie apart in te zamelen bespaart u op de kosten voor het bedrijfsafval. Wanneer u ervoor zou kiezen om het plasticfolie in te zamelen met de ‘knapzakmethode’ dan kunnen de volle zakken samen met het papier en karton worden opgehaald in één route!

Naast het plasticfolie wordt geëxpandeerd polystyreen (EPS), in de volksmond bekent als piepschuim, veel toegepast als stootvaste verpakking maar vormt als afval een groot probleem. EPS is bij uitstek geschikt om gescheiden in te laten zamelen. Door EPS te scheiden van uw afval kunt u ook een grote volumebesparing bereiken op het bedrijfsafval en dus op uw afvalkosten.

Inzamelmiddelen

Om het inzamelen van kunststoffen "op maat" vlot en veilig te laten verlopen, en scheiding van afvalstoffen te ondersteunen is een breed scala van inzamelmiddelen en methodieken beschikbaar. Onze medewerkers adviseren u graag over welke inzamelmiddelen in uw situatie het beste zijn.

Interne scheiding van afval en reststoffen is een aparte en belangrijke discipline binnen uw bedrijf, waarbij de juiste inzet van inzamel- en hulpmiddelen 'op maat' een absoluut vereiste is om tot een optimaal resultaat te komen.

Op basis van jarenlange praktijkervaring zijn binnen Van Vliet Contrans interne inzamel- en hulpmiddelen ontwikkeld, die het vanzelfsprekend en eenvoudig scheiden van 'afval aan de bron' bewerkstelligen en een optimale afvoer en verwerking van afval- en reststoffen waarborgen.