Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Papier / Karton

Zeker afvalsoorten als papier en karton bieden een uitstekend uitzicht op hergebruik. Gescheiden inzameling verhoogt de efficiency van het verwerkingsproces aanzienlijk. Daarom biedt Van Vliet Contrans u vergaande mogelijkheden om de verschillende stromen apart te sorteren. Oud papier en karton zijn weer de belangrijkste grondstof voor nieuw papier en karton. Daarom is het zo belangrijk om goed te recyclen.

Door papier en karton te scheiden van het bedrijfsafval spaart u niet alleen het milieu, maar de hoeveelheid bedrijfsafval neemt af waardoor u automatisch bespaart op de kosten van het bedrijfsafval.

Oude kranten, tijdschriften, reclamefolders, (oude) telefoonboeken en reclamedrukwerk kunnen zo bij het oud papier. Verder zijn ook kartonnen dozen, kleine kartonnen verpakkingen, golfkarton, computervellen en ander kantoorpapier, enveloppen, geschikt om opnieuw te gebruiken.

Niet bij het oudpapier hoort papier of karton dat ijzer bevat zoals ordners. Dat geldt ook voor de kartonnen verpakkingen van zuivel en frisdrank. Die hebben een plastic laagje aan de binnenkant. Nat en/of vervuild papier en karton zoals o.a. keukenrolpapier, toiletpapier en behang hoort niet bij het oudpapier. Dat hoort in het bedrijfsafval.

Inzamelmiddelen

Om het inzamelen van papier en karton "op maat" vlot en veilig te laten verlopen, en scheiding van afvalstoffen te ondersteunen is een breed scala van inzamelmiddelen en methodieken beschikbaar. Onze medewerkers adviseren u graag over welke inzamelmiddelen in uw situatie het beste zijn.

Interne scheiding van afval en reststoffen is een aparte en belangrijke discipline binnen uw bedrijf, waarbij de juiste inzet van inzamel- en hulpmiddelen "op maat" een absoluut vereiste is om tot een optimaal resultaat te komen. Op basis van jarenlange praktijkervaring zijn binnen Van Vliet Contrans interne inzamel- en hulpmiddelen ontwikkeld, die het vanzelfsprekend en eenvoudig scheiden van "afval aan de bron" bewerkstelligen en een optimale afvoer en verwerking van afval- en reststoffen waarborgen.